//
Grup de suport gratuit pentru persoanele indoliate

***

Acest blog contine informatii neactualizate.

Blogul meu si-a mutat casa pe www.psihomedeor.ro! Te astept aici alaturi de colegii mei cu informatii si evenimente noi!

***

Pentru cei care au pierdut recent o persoana draga, organizam inca din luna din iulie 2011 in Bucuresti, intalniri de suport gratuite.

Toti participantii vor putea aici sa vorbeasca despre pierderea lor, sa se simta aproape de oameni care ii inteleg si sa se regaseasca pe sine pentru a putea merge mai departe.

Nu exista taxa de participare. Daca simti nevoia sa contribui cu ceva, poti aduce apa sau turta dulce (de exemplu) pentru colegii tai de grup, in memoria persoanei dragi pe care ai pierdut-o.

Grupul este format din 8- 12 persoane cu o pierdere similara, iar facilitatorii sunt Livia Caciuloiu Minea si Alex Octavian Caciuloiu,  ambii Consilieri psihologici si Psihoterapeuti cu drept de libera practica.

Locatia (zona centrala) va fi comunicata doar celor care vor face parte din grup.

Daca doriti sa participati, trimite un email la liviaminea@hotmail.com sau suna la 0742.024.642 pentru a programa o prima sedinta de consiliere psihologica individuala GRATUITA, in care vom vedea impreuna daca acest grup de suport este cea mai potrivita forma de sprijin pentru tine acum.

Trimite acest mesaj tuturor prietenilor tai care au pierdut recent o persoana draga si iti vor multumi! Serviciile sunt disponibile oricui, indiferent de apartenenta religioasa, de varsta sau alte criterii.

 Cu bine,

Livia 
0742.024.642

Incepem grupurile de suport!

… dupa multa munca, pregatiri si telefoane, incepem primul modul din cele cinci ale primului grup de suport pentru persoane indoliate din Romania.

Multumim Garbo, Medlive si tuturor celor care au preluat pe site-urile lor anunturile si update-urile noastre. Redau mai jos articolul din http://www.garbo.ro/articol/Social/8490/Ce-facem-atunci-cand-viata-ne-ia-prin-surprindere/pagina-2.html

“Chiar si experientele placute, precum casatoria, angajarea, schimbarea locuintei sau nasterea unui copil produc stres si ne pot imbolnavi. Insa cel mai stresant eveniment de viata este moartea subita a unei rude apropiate (conform Scalei Holmes si Rahe), acel om despre care spunem ca este totul pentru noi.

O estimare bruta (pe cifrele din 2009 ale Institutului National de Statistica, www.insse.ro), arata ca, in 2011, in Romania vor muri aproximativ 45.000 oameni tineri (3.000 cu varsta 0-19 ani, 6.000 intre 20-39 ani, 38.000 intre 40-59 ani), cauzele fiind: boala, accident, sinucidere, moarte violenta. In Romania, nu exista o structura care sa sprijine acesti oameni in cea mai grea perioada a vietii lor (unii dintre apartinatori chiar se sinucid, amplificand drama). 

“Actiunea in acest proiect dedicat oamenilor in suferinta se face pe 3 nivele”

Primul nivel se adreseaza celor aflati in primul an de doliu, care este decisiv pentru recuperare, si implica servicii de consiliere individuala si de grup, fata in fata, pe email sau telefon, indiferent de varsta, sex sau de apartenenta religioasa, politica sau etnica.

“Din punct de vedere psihologic, pierderea cuiva apropiat are intotdeauna un efect traumatic asupra indoliatului, efect ce tine de tipul relatiei cu cel ce a murit, modul in care persoana a aflat sau a descoperit decesul si particularitatile sale psihologice, fiecare dintre noi reactionand diferit la aceiasi stimuli. Pentru unii dintre noi este benefic sa vorbim despre traumele asociate pierderii. Acest proces de verbalizare ne castiga acces la alte nivele de intelegere si acceptare. Pentru altii, acest acces poate fi declansat doar ascultand pe altcineva vorbind despre pierderea suferita. Alte persoane pot parcurge acest proces de vindecare naturala fara a avea nevoia unei sustineri din afara”, spune psihologul Livia Caciuloiu.

Livia Caciuloiu si Alex Octavian Caciuloiu sunt Consilieri psihologici si Psihoterapeuti cu drept de libera practica si facilitatori pentru intalnirile unui grup de suport care isi desfasoara activitatea in perioada iulie-septembrie 2011 in Bucuresti.

” (n.r. La intalnirile grupului de suport) facilitam participantilor accesul la diferite emotii si comportamente specifice fiecaruia, legate de pierdere si doliu. Vor gasi un mediu plin de confort emotional, confidentialitate si respect reciproc care sa creeze acea atmosfera securizanta pentru ca procesul de (auto)vindecare naturala sa fie deblocat si sustinut in vederea unei vieti mai bune”, spun cei doi psihologi.

“Implicarea voluntara a intregii echipe si parteneriatul cu o fundatie pentru spatiul necesar sunt motivele pentru care participarea la grupul de suport este gratuita. In 2012, speram sa avem voluntari (coordonatori locali, responsabili de strangere de fonduri si marketing) in 5 orase mari si o retea de terapeuti care sa sprijine direct un minim de 200 de beneficiari”, explica mai departe, Mihaela Vlad.

Al doilea nivel de actiune se refera la reintegrare sociala si presupune activitati de socializare cu persoane ce trec printr-o situatie similara, promovarea anumitor oportunitati de dezvoltare personala si recapatare a increderii in sine.

Al treilea nivel inseamna informare si educare a publicului general. 

In cazul in care printre cunoscutii vostri sunt si persoane care ar putea fi interesate de acest grup de suport, ajutati-i sa treaca peste acest moment greu impartasind aceasta informatie!

Cu mult drag,

Livia

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Programeaza o sedinta:

0742 024642
L-V: 10:00- 20:00
S: 10:00- 14:00.

Sustin mamicile antreprenoare!

banner300
MyFreeCopyright.com Registered & Protected
Copyright 2009-2016 Caciuloiu Livia Alexandra– Toate drepturile rezervate
Bloguri, Bloggeri si Cititori
Advertisements
%d bloggers like this: