//
Despre mine

BLOGUL MEU SI-A SCHIMBAT CASA! Gasesti informatii actualizate despre proiectele mele pe site-ul WWW.PSIHOMEDEOR.RO!
profil

Am stiut ca imi doresc sa fiu psihoterapeut din scoala generala. Nu ma intrebati cum, nu stiu nici eu cu exactitate. Cert e ca la momentul respectiv aveam nevoie sa inteleg multe lucruri legate de mine, de familia mea si de rostul meu pe lume iar psihologia promitea multe raspunsuri.

Am inceput sa studiez psihologia in Brasov stiind ca urmeaza sa ma mut in Bucuresti pentru a lucra in Resurse Umane. Pe toata perioada facultatii am facut practica si voluntariat (preponderent in centru de plasament) pentru ca auzisem povesti cu psihoterapeuti speriati de clienti iar asta nu era o optiune pentru mine 🙂

Dupa terminarea facultatii pasii m-au purtat acolo unde am dorit- pentru ca mi-am dorit asta cu tot sufletul. Am lucrat pentru scurt timp in formarea prescolarilor (intr-o gradinita cu curricula britanica) iar din 2007 am intrat in HR. Am invatat recrutare, selectie, am dezvoltat programe de mentorat si practica, am lucrat in proiecte nationale si internationale de amploare si am format studenti care acum lucreaza la randul lor in HR pe pozitii specializate.

Am facut asta pana mi-am finalizat studiile in psihoterapie. Cu un an inainte de a pleca am reinceput sa fac voluntariat, de aceasta data in domeniul ingrijirilor paliative. Din acest moment am inceput sa lucrez cu persoane care sufereau de boli terminale si cu familiile lor, alaturi de o echipa de specialisti si de Oameni adevarati. Acesta a fost momentul care mi-a aratat ce imi doresc de fapt sa fac, nisa in care pot avea un input relevant.  Nevoia mea de a lucra in acest domeniu era din ce in ce mai mare, iar pentru ca programul nu imi permitea sa vizitez pacientii in timpul zilei mi-am dat singura de lucru 🙂 si am inceput sa caut noi proiecte in care sa lucrez. In 2011 am demarat si organizat voluntar primele intalniri de consiliere psihologica individuala si de grup pentru persoanele care au pierdut pe cineva drag iar la cateva luni am plecat din resurse umane.

Am lasat in spate cariera de Senior Consultant in cea mai mare companie de HR din Romania pentru o pozitie de psiholog pentru familii monoparentale si coordonator de proiect din sectorul ONG. Pe vremea aceea nu stiam la ce sa ma astept. Schimbarea mediului corporatist, inalt procedurizat cu cel al unui ONG mic nu a fost deloc usoara, insa experienta anterioara de organizare si dezvoltare de proceduri m-au ajutat sa gestionez toate provocarile.

In timpul acesta viata mea s-a complicat intr-un mod foarte frumos: am avut ocazia de a consilia individual si in grup sute de familii (parinti si copii), de a lucra cu sute de adolescenti,  de a dezvolta proiecte si programe de asistenta psihologica unice la momentul acela in Romania si de a lucra cu studentii dornici de performanta ai Universitatii Romano- Americane prin Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera. In acelasi timp, proiectul fostului nostru grup informal s-a transformat in 2011 Asociatia „Exista viata dupa doliu”, ONG in care am dezvoltat structura programelor terapeutice pro-bono, si in cadrul careia am continuat ceea am inceput in 2003, si anume sa lucrez cu cele mai adanci teme existentiale: abandonul, separarea, moartea si Viata.

 Si ajungem in Prezent.

Lucrul intensiv cu familii si cupluri (aflate in situatii de criza si cu experiente traumatice in istoricul de viata) din ultimii ani ma ajuta acum sa fiu mult mai Prezenta si mai „pregatita pentru orice” in cabinet. Imi iubesc meseria, iubesc oamenii si mai ales sa vad cum reusesc sa renasca din propria cenusa atunci cand credeau ca nu mai exista speranta. Cred in puterea de autovindecare a clientilor mei si sunt privilegiata sa fiu alaturi fiecarui om care doreste sa se dezvolte interior alaturi de mine.

Acreditari si afilieri:

– din 2009: Psihoterapeut si Consilier Psihologic, specializare in Psihoterapia Experientiala a Unificarii centrata pe adult- copil- cuplu- familie, cu drept de libera practica autonoma in evaluarea si consilierea experientiala a copilului, adultului, cuplului si familiei, acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania si de Societatea de Psihoterapie Experientiala din Romania;

– din 2012: Psihoterapeut- practician EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), format si certificat de Peter Schutz, EMDR-Institut Österreich, Austria, si MindMaster;

– din 2008: Abilitare si certificare internationala pentru nivelul de Master in Programare Neuro- Lingvistica (IANLP);

– Manager de proiect si Trainer autorizat ANC.

Alte detalii profesionale gasiti pe profilul meu LinkedIn  si pe site-ul Psihomedeor

Pentru intrebari sau programari nu ezitati sa ma contactati folosind formularul de contact sau numarul de telefon 0742 024642.

Numai bine! 

Livia

Advertisements

Comments are closed.

Programeaza o sedinta:

0742 024642
L-V: 10:00- 20:00
S: 10:00- 14:00.

Sustin mamicile antreprenoare!

banner300
MyFreeCopyright.com Registered & Protected
Copyright 2009-2016 Caciuloiu Livia Alexandra– Toate drepturile rezervate
Bloguri, Bloggeri si Cititori
Advertisements
%d bloggers like this: