//
you're reading...
Doliul si Terapia pierderii, Psihoterapie si Consiliere Psihologica

Ce sa nu spui unei persoane in doliu

***

Acest blog contine informatii neactualizate.

Blogul meu si-a mutat casa pe www.psihomedeor.ro! Te astept aici alaturi de colegii mei cu informatii si evenimente noi!

***

Odata ce ai pierdut o persoana draga, este normal si natural ca cei din jur sa incerce sa te incurajeze sau sa iti impartaseasca din propriile experiente de suferinta si vindecare. Cu toate acestea, pierderea unei persoane dragi este traita diferit de fiecare dintre noi iar adevarurile- sau concluziile- personale din urma pierderii raman, in final, tot personale.

Gasesti aici articolul intreg. Multumesc!

Care sunt “incurajarile” care fac mai mult rau decat bine? 

2793507743_1Am listat mai jos cele mai frecvente cuvinte cu efect dezechilibrator pe care le-am intalnit atat personal cat si profesional, asistand in vindecare persoane in doliu sau care urmau sa piarda pe cineva iubit. Chiar daca pentru cineva neafectat de doliu pot parea cuvinte lipsite de putere (sau chiar benefice), ele au din pacate, de cele mai multe ori, efectul invers decat cel scontat.

  1. „Timpul vindeca ranile. “
  2. ….
Advertisements

About psihliviacaciuloiu

- Experienta in asistarea psihologica a familiilor monoparentale si in consilierea psihologica individuala a persoanelor (adulti, adolescenti si copii) cu experiente traumatice: boala in faza terminala, doliu, abuz sexual, hartuire psihologica si violenta domestica, tulburari ale somnului si ale comportamentului alimentar, depresii, managerierea conflictelor si a stresului de la locul de munca. - Practician EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), certificata de Peter Schutz (EMDR-Institut Österreich- Austria) si MindMaster - Trainer autorizat MECT si CFNPA si Facilitator de grupuri de dezvoltare personala. Primul organizator si facilitator de grupuri de suport pentru persoanele indoliate din tara (din 2011 pana in prezent) - Psihoterapeut si Consilier Psihologic autonom, specializare in Psihoterapia Experientiala a Unificarii centrata pe adult- copil- cuplu- familie, cu drept de libera practica in evaluarea si consilierea experientiala a copilului, adultului, cuplului si familiei, acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania si de Societatea de Psihoterapie Experientiala din Romania; - Abilitare si certificare internationala pentru nivelul de Master in Programare Neuro- Lingvistica (IANLP) - Specialist Recrutare, Consultant Senior in Resurse Umane si Consilier in Cariera. Mai multe informatii despre mine puteti gasi aici: http://www.linkedin.com/pub/livia-caciuloiu/13/825/687 si aici: https://liviacaciuloiuminea.wordpress.com/about/

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Programeaza o sedinta:

0742 024642
L-V: 10:00- 20:00
S: 10:00- 14:00.

Sustin mamicile antreprenoare!

banner300
MyFreeCopyright.com Registered & Protected
Copyright 2009-2016 Caciuloiu Livia Alexandra– Toate drepturile rezervate
Bloguri, Bloggeri si Cititori
Advertisements
%d bloggers like this: