//
you're reading...
Doliul si Terapia pierderii, Parenting pentru familii cu 2 si 1 parinte, Psihoterapie si Consiliere Psihologica

Cum inteleg copiii intre 0-9 ani pierderea unei persoane dragi

***

Acest blog contine informatii neactualizate.

Blogul meu si-a mutat casa pe www.psihomedeor.ro! Te astept aici alaturi de colegii mei cu informatii si evenimente noi!

***

AICI gasesti articolul in intregime. Iti multumesc!

Pe cat de important, pe atat de inconfortabil este subiectul despre care am ales sa scriu astazi. Constientizam cum felul in care spunem unui copil ca o persoana draga a murit influenteaza imaginea pe care si-o construieste despre viata si moarte, insa ne este greu sa facem acest lucru pentru ca uneori- si mai ales in situatiile in care cineva apropiat moare- ne este greu sa empatizam – mai ales cand cel in cauza este un copil. Multi dintre parintii cu care discut despre acest subiect gasesc in mod intuitiv modalitati foarte potrivite de a spune copilului despre moartea cuiva apropiat, insa apare sentimentul de nesiguranta legat de cat de adecvat a fost transmis mesajul sau ce a inteles copilul din ce a fost transmis.

o-SAD-KID-MOM-facebook Cum percepe un copil moartea cuiva apropiat?

Exista niste reguli sau lucruri de luat in considerare atunci cand facem acest lucru?

Surse foto:

http://blog.babyfirsttv.com/2013/01/the-emotional-journey/

http://www.huffingtonpost.com/jackie-pilossoph/divorce-advice-dont-be-hu_b_3900786.html

Advertisements

About psihliviacaciuloiu

- Experienta in asistarea psihologica a familiilor monoparentale si in consilierea psihologica individuala a persoanelor (adulti, adolescenti si copii) cu experiente traumatice: boala in faza terminala, doliu, abuz sexual, hartuire psihologica si violenta domestica, tulburari ale somnului si ale comportamentului alimentar, depresii, managerierea conflictelor si a stresului de la locul de munca. - Practician EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), certificata de Peter Schutz (EMDR-Institut Österreich- Austria) si MindMaster - Trainer autorizat MECT si CFNPA si Facilitator de grupuri de dezvoltare personala. Primul organizator si facilitator de grupuri de suport pentru persoanele indoliate din tara (din 2011 pana in prezent) - Psihoterapeut si Consilier Psihologic autonom, specializare in Psihoterapia Experientiala a Unificarii centrata pe adult- copil- cuplu- familie, cu drept de libera practica in evaluarea si consilierea experientiala a copilului, adultului, cuplului si familiei, acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania si de Societatea de Psihoterapie Experientiala din Romania; - Abilitare si certificare internationala pentru nivelul de Master in Programare Neuro- Lingvistica (IANLP) - Specialist Recrutare, Consultant Senior in Resurse Umane si Consilier in Cariera. Mai multe informatii despre mine puteti gasi aici: http://www.linkedin.com/pub/livia-caciuloiu/13/825/687 si aici: https://liviacaciuloiuminea.wordpress.com/about/

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Programeaza o sedinta:

0742 024642
L-V: 10:00- 20:00
S: 10:00- 14:00.

Sustin mamicile antreprenoare!

banner300
MyFreeCopyright.com Registered & Protected
Copyright 2009-2016 Caciuloiu Livia Alexandra– Toate drepturile rezervate
Bloguri, Bloggeri si Cititori
Advertisements
%d bloggers like this: