//
you're reading...
Aparitii media, Doliul si Terapia pierderii, Evenimente, Psihoterapie si Consiliere Psihologica

Familia indoliata- ritualuri noi pentru Sarbatorile de iarna

Sarbatorile de iarna nu sunt un prilej de bucurie pentru toti oamenii…*

Te astept pe 24 noiembrie 2012 la 2 intalniri cu o tema comuna: Familia indoliata – Ritualuri noi pentru Sarbatorile de iarna

In Bucuresti, intre orele 10.00-12.30  – intalnire deschisa la Biblioteca “Marin Preda” (Str. Stirbei Voda, nr.168, sector 1).

Facilitatori: Livia Caciuloiu si Alex Caciuloiu.

Online, intre orele 18.00- 19.00 – atelier live (webinar), interactiv, anonim, pe internet.

Întâlnirile sunt dedicate românilor care au pierdut recent o persoană dragă şi prietenilor care vor să înveţe cum să le fie alături cu adevărat.

Ritualurile noi pentru Sarbatorile de iarna ofera o semnificatie speciala in viata familiei indoliate si posibilitatea de a sarbatori timpul petrecut impreuna cu persoana draga. Ritualurile aduc un pic de echilibru, de alinare si un punct de sprijin si pot fi de un real si palpabil ajutor in parcurgerea perioadei Sarbatorilor.

Din cuprinsul intalnirii:

a. De ce unele din ritualurile traditionale fac mai mult rau decat bine celor care au pierdut o persoana draga? – “revelatii” utile si pentru cei apropiati familiei.

 b. Ce ritualuri noi ar putea aduce mai multa liniste in familie? – cateva “recomandari” din experienta unor organizatii din SUA si UK care lucreaza de peste 30 de ani cu persoane indoliate. Specialisti psihologi si voluntari ai Asociatiei “Exista viata dupa doliu!” au tradus, au adaptat la specificul romanesc si au imbogatit cu experientele proprii de viata pentru a crea un “ghid” practic, usor de aplicat si speram si “eficient” in alinarea durerii sufletesti.

In cadrul intalnirii de la Bucuresti,vom pune si in practica o parte din recomandari, iar la webinar veti primi informatii utile pentru a aplica acasa, impreuna cu cei dragi sugestiile noastre pentru Sarbatori mai linistite.

Cum se desfasoara un “webinar”?

Cunoasteti modurile în care se comunică prin Yahoo Messenger sau Skype: căsută text, imagine, sunet? Ei bine, un webinar include toate aceste canale si e ca o “conferinta” la distanta intre oameni aflati in locuri foarte diferite.

Într-un webinar sunt 2 roluri: UN PREZENTATOR si MAI MULTI PARTICIPANTI.

CAND? Intalnirea are loc in TIMP REAL (deci are o durata limitata)

UNDE? se desfasoara intr-o “camera virtuala” (un link care va fi comunicat din timp celor inscrisi)

CINE? Participanţii se vor conecta la internet (de pe orice calculator, indiferent ca are sau nu camera web sau microfon) si vor intra pe linkul trimis pe email de organizator. Numarul de locuri este limitat. Nu se pot auzi sau vedea între ei, dar au la dispoziţie o casuta de chat, unde pot scrie mesaje, care vor fi văzute de toţi ceilalţi sau doar de speaker.

Prezentatorul face o transmisie în direct, audio-video, prezintă slide-uri (“diapozitive”) conform agendei, iar la final va raspunde la toate intrebarile, fie in timpul alocat, fie ulterior prin email. Intalnirea este inregistrata audio-video.

Dupa eveniment, webinarul va fi postat online (arhiva). Participantii inscrisi vor primi pe adresa de email linkul catre arhiva, precum si raspunsuri la intrebarile pentru care nu a mai fost timp sa se raspunda in intervalul alocat.

Va rugam sa scrieti la comentarii intrebari despre acest mod de intalnire si va vom raspunde cat mai curand, astfel incat pe 24 noiembrie sa fie cat mai multi oameni online cu noi!

*Articol preluat de pe http://www.existaviatadupadoliu.ro

Advertisements

About psihliviacaciuloiu

- Experienta in asistarea psihologica a familiilor monoparentale si in consilierea psihologica individuala a persoanelor (adulti, adolescenti si copii) cu experiente traumatice: boala in faza terminala, doliu, abuz sexual, hartuire psihologica si violenta domestica, tulburari ale somnului si ale comportamentului alimentar, depresii, managerierea conflictelor si a stresului de la locul de munca. - Practician EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), certificata de Peter Schutz (EMDR-Institut Österreich- Austria) si MindMaster - Trainer autorizat MECT si CFNPA si Facilitator de grupuri de dezvoltare personala. Primul organizator si facilitator de grupuri de suport pentru persoanele indoliate din tara (din 2011 pana in prezent) - Psihoterapeut si Consilier Psihologic autonom, specializare in Psihoterapia Experientiala a Unificarii centrata pe adult- copil- cuplu- familie, cu drept de libera practica in evaluarea si consilierea experientiala a copilului, adultului, cuplului si familiei, acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania si de Societatea de Psihoterapie Experientiala din Romania; - Abilitare si certificare internationala pentru nivelul de Master in Programare Neuro- Lingvistica (IANLP) - Specialist Recrutare, Consultant Senior in Resurse Umane si Consilier in Cariera. Mai multe informatii despre mine puteti gasi aici: http://www.linkedin.com/pub/livia-caciuloiu/13/825/687 si aici: https://liviacaciuloiuminea.wordpress.com/about/

Discussion

Comments are closed.

Programeaza o sedinta:

0742 024642
L-V: 10:00- 20:00
S: 10:00- 14:00.

Sustin mamicile antreprenoare!

banner300
MyFreeCopyright.com Registered & Protected
Copyright 2009-2016 Caciuloiu Livia Alexandra– Toate drepturile rezervate
Bloguri, Bloggeri si Cititori
Advertisements
%d bloggers like this: